Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2016 22:48 - Защо да купуваме изделия ръчна изработка
Автор: ametisto Категория: Изкуство   
Прочетен: 413 Коментари: 0 Гласове:
1



Защо да купуваме изделия ръчна изработка

Здравейте, скъпи читатели!

Днес ще споделя виждането си по темата: защо обичам изделията - ръчна изработка. Продуктите, които се произвеждат от някои големи компании намиращи се някъде незнайно къде, бълват тонове фабрикати, които се разпределят по всички краища на света. Цената им може да варира според стандарта на съответната страна, но качеството им е едно. Това са изделия красиви, пъстри, шарени, но без живот. В повечето случаи те са направени от хора, които работят, без да влагат дори и малко любов в работата си. Производството е ориентирано към много на брой, но бездушни изделия. От гледна точка на екологията, тези продукции са в челните класации по унищожаване на природата. Отново само определени хора печелят, а като цяло страда и без това достатъчно замърсената ни Земя. Купувайки масови изделия ние ускоряваме унищожаването на скъпата ни родна планета.

А представете си, купили сте си страхотен скъп накит и се чувствате чудесно, до мига, в който го видите на някоя друга непозната. Неприятен момент! Това е благодарение на масовата дейност на производители и търговци. Близко е до ума, че идеята и целта е по- голяма част от хората, масите, да следват определен модел на подражание – модни тенденции, защото всички неизбежно сме обвързани с модните диктатори чрез Интернет, ТВ канали, социални мрежи и др. Те казват например: ще са модерни тази пролет - „жълти бижута с бимбени точки „ и всички за да са в крак с последните модни писъци , да не би случайно да ги помислят за изостанали и демоде, хукват към магазина за масови бижута. Част от хората са като стадо – слушат главния предводител и го следват безропотно. На тях така им харесва - обичат някой друг да взема решения, а те са „модерни“, защото го следват с поредния кич. Смятайки, че са в крак с модата за тях въобще няма значение дали харесват този цвят или пък дали им подходжа.

Според мен човек трябва сам да преценява кое е добро за него. Не искам да оставам с впечатлението че, не трябва да се следват модните тенденции като цяло, напротив, просто трябва да вземаме тези елементи от тях, които биха ни направили по – привлекателни, красиви, елегантни. Да носим аксесоари съчетани с модни цветове, но и вложен индивидуален нюанс, нотка, които ще ни открояват от тълпата.

 Ето, сега е време да кажа защо харесвам ръчно изработените продукти. Да започнем с материалите – в повечето случаи те са естествени – полускъпоценни камъни, дърво, производни на дървото, кожа и др. Количеството на готовите изделия е ограничено, в повечото случаи до няколко броя. Дори и да има някакви минимални отпадъци, то те са толкова незначителни, че не могат да увредят околната среда. По никакъв начин природата не се замърсява. В едно изделие било то: гривна, колие, обеци или др. са вложени много усилия и време от страна на твореца. Той може да произведе много подобни предмети, но всеки е единствен по рода си. Всичко е ръчна изработка, тези продукти са УНИКАТИ. Купувайки ги, аз като потребител съм спокойна и доволна от направената покупка.

Знам, че автора му е вложил качествени материали, време, креативност и най важното: вдъхнал е душа в това изделие, за да го харесам точно аз. Това гъделичка самочувствието, нали? Носейки колието, гривната или обеците аз имам усещането, че някой е отгатнал влечението ми примерно към „ Ахат”, изработил го е преди още аз да осъзная, че наистина харесвам точно този камък.

Тези творци не са ли вълшебници?

Оставям на Вас да прецените.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ametisto
Категория: Бизнес
Прочетен: 10402
Постинги: 6
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930